Iskolánkba a 2020/2021-es tanévre elektronikus beiratkozást tartunk. A Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer ( a továbbiakban KRÉTA) e-Ügyintézés felületén 2020. június 15-től megnyílik a lehetőség a szülők részére, hogy gyermekeik adatait beküldjék a „ Beiratkozás középfokú intézménybe (BKI) folyamat segítségével 2020.06.22-ig

Az adatbeküldésre kétféle lehetőség van:

a,   A szülő az általános iskolai gondviselői azonosítójával és jelszavával bejelentkezik az általános iskola e-Ügyintézés felületre.

Ekkor a rendszer betölti a tanuló általános iskolai KRÉTA rendszerében lévő személyes adatait a felületre, melyet a szülő ellenőriz, és ha kívánja, módosíthatja, kiegészítheti azokat.

b,   A szülő az e-Ügyintézés felületen (https://eugyintezes.e-kreta.hu/) keresztül ideiglenes regisztráció létrehozásával belép a BKI felületre. Itt kitölti gyermek személyes adatait, lakcím adatait, a törvényes képviselők adatait, illetve a beiratkozáshoz szükséges adatokat.

Mindkét esetben a szülő a felületen kiválasztja az intézményt, ahová gyermeke felvételt nyert. Az e-Ügyintézés felületén betöltött/beírt oktatási azonosító, illetve név, születési hely és idő alapján a szoftver a kiválasztott középiskola KRÉTA rendszerébe betöltött KIFIR adatok között megkeresi és azonosítja a tanulót. Amennyiben a rendszer megtalálja a tanulót, fogadja a beküldött adatokat, és legenerálja a nyomtatványokat.

A diákigazolvány igényléséhez a lakóhely szerinti Kormányhivatalnál elkészített NEK (Nemzeti Egységes Kártyarendszer ) adatlap szükséges. Kérjük ezt az adatlapot csatolni a jelentkezéskor.

A 8. osztályos bizonyítványt szintén kérjük becsatolni a jelentkezéskor.

A Tankönyv a 9. évfolyamon minden tanulónak ingyenes, ezt majd szeptemberben vehetik át használatra a diákok.

 

Segítő együttműködésüket köszönjük!