Bevezető
Általános tudnivalók
1. állomás
2. állomás
3. állomás
4. állomás
5. állomás
6. állomás
7. állomás
8. állomás
9. állomás
10. állomás (téli)
Ahogy mi láttuk...
Forrás
Impresszum
Főlap

Bevezető

Kedves Látogató!

 

Ismerd meg Szeged belvárosának természeti értékeit!

 

A "Napfény városának" képét a szecessziós és klasszicizáló paloták, a körutas-sugárutas szerkezet és hangulatos terek uralják. Vonzerejét növeli, hogy Szeged Magyarország egyik legszebb, legtöbb ligetes parkkal és abban gazdag élővilággal rendelkező városa. Élmény sétálni a Tisza partján, megpihenni az árnyas fák alatt, hallgatni a  a madarak énekét, gyönyörködni a liliomfák virágzásában, vagy felfedezni egy-egy botanikai érdekességet a város szívében. Ennek bemutatására készítettük el "Zöld Kalauz" virtuális tanösvényünket, melyen végigsétálva váratlan és ismert érdekességekkel ismerkedhetsz meg városunk parkjaiban.

 

Az OKMT Útravaló program "Út a tudományhoz" és az SZTE TTIK Kutatóiskolája 2009/2010 című pályázatok keretében készítettük ezt a virtuális tanösvényt.

 

Kellemes sétát kívánunk!

 

 

 

"Földünk olyan, mint egy gyermek, aki szülők nélkül nőtt fel; így soha nem volt senkije, aki vezesse és irányítsa. (...) Voltak, akik megpróbáltak segíteni rajta, de a legtöbben egész egyszerűen csak ki akarták használni. Emberek, akik azt a feladatot kapták, hogy szeretetteljesen kormányozzák a világot, ehelyett könyörtelenül kizsákmányolták, mert csak saját közvetlen szükségleteik kielégítése érdekelte őket. Még a saját gyermekeikre sem gondolnak, akik örökölni fogják ezt a szeretethiányos állapotot." (William Paul Young)

 

 

 

A Fogadalmi templom (Dóm) Szeged város jelképe