Bevezető
Általános tudnivalók
1. állomás
2. állomás
3. állomás
4. állomás
5. állomás
6. állomás
7. állomás
8. állomás
9. állomás
10. állomás (téli)
Ahogy mi láttuk...
Forrás
Impresszum
Főlap

Általános tudnivalók

Szeged története egészen IV. Béla koráig nyúlik vissza, aki a települést 1246-ban városi rangra emelte. Luxemburgi Zsigmond király adományozott a városnak szabad királyi város rangot 1498-ban. Ma is használt címerét 1719. május 21-én III. Károly királytól kapta. A város mai képe azonban csak az 1879-es nagyárvíz után alakult ki, amikor majdnem teljes egészében lerombolta a Tisza. Az újjáépítés óta, a gondos tervezésnek köszönhetően a szép utcák és pompás épületek sorát még változatosabbá teszik a virágokkal és fákkal gazdagon díszített terek. Ennek köszönheti Szeged a mediterrán városokat idéző, romantikus hangulatát.

Tanösvényünk első 9 állomása Szeged belvárosán kalauzolja végig a látogatót. Ezen az útvonalon végighaladva egy kellemes séta alatt a város legjelentősebb tereit, épületeit ugyanúgy megismerhetjük, mint a belváros legszebb parkjait és sétányait.

A 10. állomáshelyre télen érdemes ellátogatni. Ilyenkor találkozhatunk itt ugyanis a lakótelepre a hideg elől behúzódó madarakkal, az erdei fülesbaglyokkal.

Minden állomáshelynél található egy rövid leírás a bemutatott parkról, térről, valamint egy fajlista az általunk ott talált növény- és állatfajokról. A virtuális tanösvényünk képei egytől egyig saját, az adott helyszíneken készített felvételek.

Állomások:

  1. "Palánk" - Tömörkény István Gimnázium előtti tér
  2. Korányi fasor
  3. Roosevelt tér
  4. Ártér
  5. Újszegedi Erzsébet liget
  6. Móra Ferenc Múzeum
  7. Stefánia
  8. Arany János utca        
  9. Széchenyi tér
  10. Kemes utca (téli)

 

 

A téli állomás helyszíne